11.4.12

El meu Top 10 de la Gestió de Projectes: #2 GENT


Dominar totes les eines i tècniques de la gestió de projecte no és suficient. No val a oblidar mai que aquestes eines i tècniques seran emprades per les persones que formen l'equip de projecte. Oblidar la gestió de la gent és oblidar l'ànima del projecte, deixar-la a l'atzar, a la casualitat, a la conjunció dels astres. Bona part de la nostra feina com a líders d'un projecte té a veure, precisament, amb la gestió adequada i curosa de les persones que formen l'equip, el nostre equip.
Des d'establir canals de comunicació fluids i accessibles fins a la gestió de les agendes encobertes, passant per la correcta administració de la feina a fer, la cura per mantenir la tensió o la motivació constants, totes elles són responsabilitats del líder del projecte. Abandona un equip a la seva sort, i prepara't per enfrontar-te a multitud de problemes amb els que, de ben segur, no comptaves.
Menystenir l'equip, pensar que són només una eina més al nostre servei, creure que tan sols són robots -freds, impassibles, soferts i abnegats de sèrie- ens durà al fracàs, inevitable i rotund.

Com si d'un mecanisme de rellotge suís es tractés, totes les persones involucrades en un projecte són engranatges, alguns més grans, altres més petits, alguns en contacte directe amb les manetes del rellotge, altres amagades sota capes i capes de peces petites i aparentment insignificants. Però totes elles, absolutament totes, juguen un rol imprescindible en el projecte. Abandona'n una, deixa de cuidar-la, permet que s'espatlli, i el rellotge deixarà de funcionar.





Aquest Top 10 estarà format per un total de 10 posts, que s'aniran publicant periòdicament. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 i 10.

Dos aclariments:

1- Aquest Top 10 és el meu. No pretén ser transferible.
2- Qualsevol Top 10 és reduccionista, deixa coses fora.